Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Saturday, February 6, 2010

MPP Mahasiswa Terus Jejak KTDI dan Tanjung Karang


Kuala Lumpur, 5 Februari- MPP Mahasiswa terus mengorak langkah berjumpa dengan mahasiswa perubatan Kolej Tun Dr Ismail (KTDI) dan di Tanjung Karang. 9 orang MPP Mahasiswa yang terlibat itu berjaya mengedar buah limau dan penanda buku kepada mahasiswa tahun 3 Fakulti Perubatan di Cheras petang itu. Edaran yang dibuat di dewan-dewan kuliah dapat menghidupkan semangat bakal doktor ini untuk terus tekun dalam akademik setelah mendapat perhatian yang cukup baik daripada pemimpin mereka.Perjalanan diteruskan ke JKM Tanjung Karang, tempat praktikal bagi mahasiswa perubatan UKM. Pada perancangan asal, MPP Mahasiswa akan turut menyertai majlis kesyukuran dan berbuka puasa anjuran penyokong GMUKM di sana, namun disebabkan kesesakan lalulintas, MPP Mahasiswa selamat tiba di tempat program pada jam 9.00 malam.

Walaubagaimanapun, MPP Mahasiswa disambut meriah oleh mahasiswa di sana. Peluang berinteraksi dengan warga perubatan kebanggaan UKM ini digunakan sepenuhnya untuk merapatkan ukhuwwah. Selain bertaaruf, aduan dan permasalahan juga disuarakan oleh mahasiswa."Jarang pelajar dari kampus Bangi berjaya sampai di sini. Kami berasa sangat terharu dan berbangga kerana MPP Mahasiswa sanggup turun melihat dan berjumpa dengan kami," luah seorang siswi yang dikenali sebagai Farhana, salah seorang pelajar perubatan di sana. Tambahnya lagi, pemimpin yang turun pada masyarakat ini sukar untuk dicari pada zaman kini. Beliau melihat, MPP Mahasiswa cukup prihatin dan sanggup meluangkan masa dengan mahasiswa minoriti yang berada di sana, yang selalunya mereka dianaktirikan.

Selepas sesi interaksi, MPP Mahasiswa bergerak ke rumah-rumah kediaman mahasiswa perubatan untuk edaran buah limau dan penanda buku disamping beramah mesra dengan mereka.

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !