Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Thursday, March 7, 2013

PMUKM pupuk semangat Intelektual Mahasiswa/i UKM.Rabu, 6 Mac 2013 : PMUKM telah menganjurkan satu forum Sembang PRU 1.0 bertajuk “PRU-13: “Real Politik”, Apa Kata Anda?” dengan menampilkan wakil-wakil dari GMUKM, ASPIRASI dan PERSEPSI bagi menyatakan pandangan Mahasiswa mengenai isu Politik negara sekarang.

GMUKM memuji dan menyokong penuh usaha Persatuan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (PMUKM) ini dalam membudayakan Politik Intelek di kalangan Mahasiswa/i UKM. Melihat kepada kehadiran penuh mahasiswa/i UKM dalam forum itu membuktikan forum yang berbentuk Intelektual sebegini sebenarnya sangat dinantikan mahasiswa/i UKM.Mahasiswa perlu menjadi contoh sebagai golongan yang berintelektual dan matang dalam merencanakan politik negara. Mereka bukan kelompok yang boleh di kongkong sesuka hati kerana mereka bijak menilai sesuatu dan menegur sekiranya ada kepincangan tanpa pengaruh mana-mana pihak. Maka, forum-forum seperti ini dilihat dapat memberi banyak kebaikan serta memupuk semangat Intelektual Mahasiswa itu sendiri.

Gabungan Mahasiswa UKM (GMUKM) dalam pada itu mengucapkan syabas dan tahniah kepada Biro Pembangunan Mahasiswa PMUKM yang dipengerusikan saudara Azrai bin Ahmad Zamri serta kepimpinan Ahmad Shukran bin Shaharudin yang berjaya mengenengahkan agenda keilmuan dan keintelektualan sebagaimana yang diperjuangkan GMUKM dari awal tahun penubuhannya.


Lead The Changes! Ber-GM Lebih Baik!

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !