Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Monday, February 21, 2011

[PANASS] Bukti kertas undi di Kolej Keris Mas (KKM) tidak dicop!

[PANASSSsss] Bukti kertas undi di Kolej Keris Mas (KKM) tidak dicopMerujuk Buku Panduan Calon Pemilihan MPP Bahagian VI Perkara 45.4 (ii) Kertas-kertas undi yang akan ditolak dan tidak boleh diterima adalah seperti berikut : (a) Jika ianya tidak dicop atau ditindik dengan tanda rasmi atau tidak ditandatangani secara ringkas oleh Ketua Pusat Pembuangan Undi..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Terkini, pihak pengurusan pembuangan undi di KKM memaklumkan, kertas-kertas undi tersebut akan dicop kemudian. Tetapi, timbul kecurigaan di peringkat GMUKM, adakah hal ini diSENGAJAkan ?? 

Beberapa analisa dan andaian telah dibuat;

(a) Kertas-kertas undi sengaja tidak dicop, maka selepas ini kerja-kerja cop akan dilakukan. DI SINI akan berlaku PENAMBAHAN UNDI HANTU ketika proses mengecop dilakukan.
(b) Kertas-kertas undi sengaja tidak dicop atau sekurang-kurangnya tidak diingatkan oleh pihak pengurusan PRK KKM terdahulu untuk memburuk-burukkan pihak pengurusan PRK di KKM yang pada sesi kali ini di bawah pengurusan Timbalan Dekan; bukan lagi di bawah Pengetua Kolej.
(c) Kertas-kertas undi sengaja tidak dicop menyebabkan kertas-kertas undi daripada Kolej Keris Mas akan dibantah dan tidak layak dikira (invalid)

GMUKM percaya hal ini lebih kepada cubaan membatalkan kertas-kertas undi mahasiswa yang ingin berubah. ADALAH PELIK bagi pengurusan PRK sekiranya 'terlupa' perkara-perkara teknikal yang jelas-jelas melanggari Buku Peraturan Pemilihan MPP 2011 dan Buku Panduan Calon Pemilihan MPP.

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !