Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Saturday, January 10, 2009

PENGETUA KOLEJ KEDIAMAN takut dengan MAHASISWA

Semalam baru sahaja selesai penamaan calon namun pelbagai tindakan telah diambil oleh kolej kediaman diatas bermulanya sesi berkempen calon di seluruh kawasan UKM. Pada waktu malam jalan mula di tutup dan perjumpaan kolej mula dibuat bersama-sama dengan pelajar-pelajar.

Di Pengetua Kolej Tun Hussien Onn, Mejar Nasir telah memberi arahan supaya cafeteria ditutup seawal 10 mlm yang pada kebiasaannya beroperasi seawal jam 7pg sehingga jam 3pg. Arahan telah dikeluarkan bersempena tempoh berkempen yang bermula semalam sehingga 14 Januari 2009.

Berikutan arahan yang dikeluarkan oleh Mejar Nasir menampakkan tekanan dan tamparan hebat kepada beliau selepas calon Aspirasi yang dihantarnya di Kerusi tahun 2 FPI telah ditolak oleh disebabkan kesilapan borang yang berlaku dan menyebabkan Calon GMUKM menang tanpa bertanding.

Kekalutan yang berlaku ini merupakan kesan dari sistem yang mereka cipta sendiri. Sama seperti kisah 'Terminator' di dalam TV. Robot yang di cipta membunuh tuan sendiri. MAHASISWA PERLU BANGKIT dan sedar bahawa perbuahan perlu dilakukan di dalam sistem pentadbiran UKM. Mahasiswa sepatutnya boleh memilih sendiri jalan yang mereka mahukan, tidak hanya mengikut telunjuk orang lain. Jadilah masyarakat yang berilmu dan dengan modal ilmulah kita dapat menilai yang mana yang baik dan yang mana yang buruk.

Kepada calon MAHASISWA teruskan berkempen. Usah hiraukan cabaran dan rintangan yang berada dihadapan. ANDA MAMPU MENGUBAHNYA.

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !