Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Saturday, July 4, 2009

Apa sudah jadi pada kepimpinan PMUKM TSB pada kali ini?

Minggu Mesra Pelajar Sekolah, MMPs untuk sesi akademik 2009/2010 sudah melabuhkan tirainya. Terlalu banyak peristiwa menarik yang pahit dan manis dilalui oleh pelajar-pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Malaysia, SMKM(nama baru bagi UKM).

Nantikan sorotan seminggu perjalanan orientasi yang epnuh debaran dalam artikel akan datang. Agen risikan GMUKM masih dalam proses pengumpulan data dan maklumat untuk tatapan seluruh warga SMKM.

Ketua Pelajar, Saudara Nasir nampaknya mungkin tidak akan dapat mempertahankan pangkat ketuanya apabila beliau dimalukan oleh pelajar-pelajarnya sendiri ketika ucapan sulung beliau di Dectar ketika sesi pengenalan barisan kepimpinan pelajar di SMKM baru-baru ini.

Lebih kurang 700 pelajar Kolej Pendeta Za'ba bertindak meninggalkan dewan ketika Saudara Nasir baru hendak memulakan ucapan beliau.

Timbalan Ketua Pelajar, Sarfarizmal pula dilihat sebagai calon ideal untuk menggantikan ketua pelajar tersebut apabila beliau sendiri telah menggantikan tempat duduk Ketua Pelajar ketika dalam satu sesi ceramah. Sarfarizmal diberikan tempat duduk VIP sementara Nasir hanya duduk di kerusi pelajar biasa.

Terlalu banyak pihak yang kecewa dengan pengurusan dan kepimpinan Persatuan Pelajar SMKM, PPSMKM(nama baru bagi PMUKM) dan kekecewaan tersebut semakin memuncak dan jelas kelihatan sepanjang penganjuran minggu suai kenal pada kali ini.

Harapan kami, semoga segala pertikaian dan perbalahan ini dapat diselesaikan dengan bijaksana oleh kesemua pihak terutamanya Ketua Pelajar, Nasir, sebelum projek besar di bawah kendalian beliau iaitu Pesta Konvokesyen yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Kami, selaku pelajar SMKM (sebelum ini Mahasiswa UKM) turut mendoakan kejayaan dan keunggulan pelajar di SMKM dikembalikan dan dapat diperjuangkan.

19 comments:

Anonymous said...

weh korg ni ckp xde asas..jgn taburkan fitnah ok..korg ni pndai je agama tp fitnah no 1...budak za'ba keluar dectar bkn sbb nk boikot nasir tu..tp sbb nk tnjuk protes psl perang dectar...za'ba bengang sebab semua kolej2 kecuali za'ba bersorak sesama mereka..

Anonymous said...

salam semua...pelik la mpp ukm ni.. apsal gaduh2 ni?? sepatutnya bile dh di lantik jadi mpp,semua mpp perlu bersatu la...
harap2 mpp u aku x mcam ni la...
gmukam- niat anda btul untuk menegur sesuatu yang tidak btul tetapi saya berfikir adakah cara ini paling sesuai?? adakah tidak ada langsung ruang dan peluang untuk anda,mmp gmukam bersuara dalam komuniti mpp anda.
adakah anda semua,mmp gmukm di anaktirikan dlm komuniti mmp ukm???
jika mpp gmukam dianaktirikan dan anda semua tidak berpeluang untuk pejuangkan isi mahasiswa di ukm, saya tidak respect kepada mpp ukm..
jika anda barisan mpp gmukm ade saluran untuk protes,pejuangkan hak siswa,menulis di blog bukan cara yang adil..

siswa u selatan...

uo fep said...

haa.. siswa u selatan, kat ukm ni memang masih mcm rimba...

yg kuat akan tindas yang lemah...

aspirasi, tsb, hep semuanya macam hampeh...

mmg kita harapkan suasana yang harmoni, tp kalau kat ukm ni, mungkin 100thn lagi baru ok... nasihat aku jgn masuk UKM..
bg bdak2 yg dh msuk ukm, jom kita merongkas.. say no to "shitting"...

Anonymous said...

hehe....wei2....gm ukm...
zaba xkn sokong pembangkang...
2 protes tyme mmp je....

Anonymous said...

tak siapa tuduh korang sokong pembangkang..
baca lek lok bleh???

aspirasi ni kolot sungguh...

protes korang tu menunjukkan kedhaifan pemimpin yang korang lantik..

korang punya pemimpin lemah, korang pulak lemah kuasa 2..

Anonymous said...

kalo macam ni la mpp kat ukm.. aku x tau la nak cakp pe..semua mpp ni biase cerdik2 belaka.. so kalo ade gak sifat dengki,zalim.suke menindas, baik x yah masuk u la..
kepada siswa ukm,sokong kepada yg berjuang untuk mahasiswa,adil dan tidak menzalimi.. x perlu ade lebelkan yg pembangkan semua jahat... minda siswa ukm perlu diubah untuk memberi sokongan kepada pemimpin yang adil.. bile saya tegok di sini,mpp gmukm,xde jawatan,then miting pun x ramai yg datang,setakat yg aku bace kat blog ni.. pelik gak.. x kan la mpp x datang miting mpp kan?pastu cam de 2 puak yang berjuang di ukm,ape2 aktiviti yg dijalankan atas name puak masing2.. bukan atas name mpp ukm. memang pelik..
ape2 pun selamat berjuang la,aku sokong mane2 mpp yg berjuang atas nama keadilan n siswa,x kire dari puak mane..

siswa u selatan

Anonymous said...

ap kne pmukm Tsb lak....
hahahah..
cakap xgne fakta lnsung....
diarog ad kuasa suke hatila nak wat ap...
yang xde kuasa senyap2 sudah...
2la xnak menangkan prk lalu..
kan da xdapat kuasa...
cian2....
gmUKM xkan leh menang pon....

Anonymous said...

ASTAGFIRALLAH...ape ni korang gaduh...dok la bincang...haiz..sarfar ni pun satu la,nonjol sangat...tawaduk la sikit,low profile..ok..GMUKM pun terus berjuang pertahan kan yagn benar ok...

nasir PMU said...

jangan taburkan fitnah, pihak kami sedia berbincang dengan pihak GMUKM untuk memastikan MPP UKM berada di bawah satu bumbung yang sama... hasrat universiti dapat dicapai. saya suka cadangan yang diutarakan pihak GMUKM dan merasakan amatlah sesuai jika berbincang bersama.. sedia berbincang...

fitri said...

tahniah nasir..anda memang pemimpin yg sejati sedia berbincang..bknnye nk kutuk org je..bila bncang xnk..mnulis kt blog je kejenye...nk mnarik perhatain la tu..xpe la ak doakan GMUKM menang la..leh la ak tgk mcm mane pemrintahan GM nnt..lebih ok atau lebih teruk...

Farid said...

nasir, nasir, nasir...

kesian gak aku tengok ko nie...

ko jgn ingat kitorg tak tahu.. ko buat meeting senyap2.. MMP ni pun ko tak panggil MPP gmukm untuk berbincang.. Mcm mn nak duk satu bumbung??

MPP aspirasi semua dapat mesj ke metng, MPP GM ko bagi kat sorang je, itupun last minute....

MPP GM walaupun tak diundang ke Metg PMU, diorg tetap berbincang dan sentiasa ada aktiviti.. Tp pihak HEP selagi boleh nak sekat publisiti dan aktiviti MPP GM.

Dah nama pun MPP BOneka, kerja korang pun macam boneka.. Langsung tak mencabar..

Anonymous said...

aku de dgr gak kelomppok bdk2 GM niih tak dpt p mesyuarat mpp,kesian beb..nak wakil fac takleh...jgnlah sengal sgt bdk aspirasi pun,nak p meeting tak kene jemput,nak wat dialog wakil korang tak dtg..dlm blog ajelaah tmpat dorang meluahkan apa yg terbuku..korang terima ajelaah,blog korang bpe tahun tak update...bleh nmpk kemalasan ko tuuh makhluk

Anonymous said...

xtau maklumat jgn main bantai je...bdk zaaba x sampai 600 org pn...mne dtg lg 100?...bdk GM erk?

Anonymous said...

lebih baik blog x d update daripada tiap2 kali update dok menfitnah org lain....

~renung2 kan~

Anonymous said...

huhuhu...aku xtau nk ckp ape..yg pastinya, aku harap setiap mahasiswa yang tlh menjadi warga ukm dpt membezakan yg mana baik dan yang mana buruk. aku tau sume org dpt bezakannya.. fitrah manusia adalah kebaikan, jadi jgnla ikut@sokong yang bukan tujuan memperjuangkn agama Allah..
sng,bukan????
klu nk sokong sesuatu tu biarlah dgn tujuan yg betul. sbrlaa kpd yg berpihak pd jln yg benar..sume ni ujianNya. semua yg berlaku ada hikmahnya. percayalah Allah maha mengetahui. :)

"Hiasi interface wajah dgn menundukkan pandangan,
Jaga monitor pancaindera dgn perkakasan keimanan,
Defrage ketulan hati dgn asuhan Al-Quran dan zikrullah,
Scandisk amalan dgn uswatun hasanah,
Clean up partition dosa-dosa lama dgn taqarrub pdNYA..
Scan virus hasutan iblis laknatullah dgn
benteng iman dan keyakinan pdNYA,
Refreshla kecintaan hakiki pdNYA dgn segera dan
selalu memohon keampunan NASUHA,
Copy, Cut dan Paste akhlak mulia sahabat beriman.
Restart la kehidupan sementara yg
seakan-akan temporary internet files
yang sebelumnya dibelenggu cookies kejahatan dan noda
clear history lama dalam recycle bin dunia..
ayuh.. restartla atau ctrl + alt + delete
segala kegelapan jalan yang dilalui..
gantikan dgn sinar baru dgn restart dan
letakkan password admin IMAN sebagai benteng menghalang syaitan,
iblis dan nafsu yang bertopengkan kelembutan seorang user..
SEGERALAH..sebelum hayat hidup kita
di SHUTDOWN oleh Allah TANPA AMARAN"

wallahualam

Anonymous said...

bdk zaaba keluar bkn kehendak mereka ttpi khndak pc mereka.mcm ni ke gaya seorang mahasiswa yang bakal jd pemimpin.layakke jd pc lau 2jk perangai yg sedemikian???lau kta x hormat ketua mcm mane ble kta jd ketua??apa salah presiden nasir pd pelajar baru???tolong jawab.apa rasional pelajar baru nk bikot ucapan presiden nasir sdgkan mereka x mgnali lg siapa itu presiden nasir.pmukm x de mslh lau sme pc bg kerjasam.bkn dok salg ktk klj len.kte kne igt dalam ISLAM seseorang itu wajib patuh kpd pemimipin selagi pemimpin it x melakukan kesalahan berlandaskan syariah agama ISLAM.selagi apa yg dsuruh x bertentangn dgn ISLAM.jd ape motif untuk mengatakn pelaj bru boikot pesiden?apa yg cacat sgt ngan mmp 2??sama ad d klj @dectar smua bjln ngan lncr kecuali masalah yg melibatkan pc2 yg x dfr kata 2.kte kne sdr setiap sesuatu itu ad klmhn dan segala klmhn pd mmp 2 bknlah klmhn yang terlalu besar utk dperkatakan sehingga mahu memalukan mpppmukm.jgn jdkan isu mmp sebagai wadah bercerita.kami pelajar baru x ad masalah dgn mmp kteorg.llau kteorg rs seronok.kenapa anda semua ttp menyatakan bk klmhn yang datangnya bkn dr pihak pmukm...

mell aziz said...

wah..!! pandai sebut ISLAM kan..?? ko hina budak za'ba kenape..? aku pc za'ba rase terhina dgn pc pusat bwh pimpinan safa.. so what..? klaw pemimpin dh hidung cam babi, x kn nk ikut gak..?! bangang seh..!!

Anonymous said...

ala budak za'ba mmg pun emo la...
Kolej tu banyak pemimpin dia pun da mmg pondan... dengan felo2 sekali...
Tu sebut ISLAM pun takut tu... Da bangsa yang dilaknak nak buat cemana...

pc pusat mmp 09/10 said...

pc2 za'ba memg sengal.konon nk tnjuk bagus..dah la sokong mpp gm..blah la wei...

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !