Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Wednesday, September 9, 2009

Warga UKM Menyokong Usaha GMUKM




UKM, 9 Sept 2009 - GMUKM terus melangkah mendahului semua gerakan pelajar di UKM apabila pengedaran kurma percuma hari ini yakni hari ke-7 semakin meriah apabila kakitangan UKM turut menyambut baik usaha GMUKM.

Encik Wan Mohd Mustaza, pegawai Wisma Aman berkata, " Sekian lama kami berkhidmat, inilah kali pertama pelajar UKM sanggup bersama kami menyambut bulan yang penuh barakah ini."
Beliau juga berharap usaha ini harus diteruskan supaya dapat menggalakkan warga UKM mendapatkan fadhilat memakan kurma yang juga merupakan sunnah Nabi di bulan yang mulia ini. Beliau dan rakan-rakannya melahirkan rasa terharu dan gembira dengan pemberian tersebut.

Sebelum ini, GMUKM bersama MPP Mahasiswa telah mengunjungi kolej-kolej secara berkonvoi untuk mengedar kurma percuma selama 7 hari.

"Alhamdulillah, sambutan dari mahasiswa/i kita di kolej-kolej sangat positif, hinggakan kurma tidak mencukupi. Kami akan berusaha lebih untuk mendapatkan lebih banyak kurma untuk mahasiswa/i UKM"-petugas GMUKM

Sehubungan dengan itu, GMUKM menyeru masyarakat kampus untuk bersama-sama GMUKM untuk mengimarahkan masjid UKM dengan memakai pakaian ungu esok bersempena Hari Ungu.

25 comments:

ex-jaksa+ex-aspirasi said...

Tahniah kepada seluruh penggerak GMUKM dan juga MAMPU..anda memang terbaik..peace..!!

Anonymous said...

teruja dengan usaha GMUKM,,,hari2 mereka turun ke seluruh kawasan ukm semata-mata ingin memberi kurma percuma..tahniah kepada anda semua..

pemerhati said...

semoga usaha gmukm mendapat barakah daripada Allah..YA Allah ko berikanlah kemenangan kepada gmukm pada prk kali ini..moga2 kemenangan milik GMUKM..InsyaAllah

Graduan Melayu said...

Tahniah.

Semoga menang dalam Pilihanraya kampus yang akan datang.

MOHD RASYDAN MOHD RAIS said...

Sejuk hati tgk korg buat benda2 baik mcm ni.. Jgn la memfitnah org lain dah.. Istiqamah wat benda2 baik, balasan nye pn mesti benda baik jgk.. k? Berhenti memfitnah.. Elakkan memfitnah antara satu sama lain.. terutamanya sesama islam.. bukan sahaja di bln Ramadhan, malahan di bulan2 lain jgk.. Assalamualaikum..

MOHD RASYDAN MOHD RAIS

Anonymous said...

erk asal xbg duit raya?? dah 7 hari tp apesal aku xdpt lagi... asek2 bg zaaba..

Anonymous said...

tq untuk gmukm..walupun aku tak sokong memane..tapi waktu time kat amin tu aku dapat gak.untung jugak kafe sunyi..takde persaingan..hehe

Anonymous said...

aku memang sokong usaha gmukm ni..tapi kalau menunjuk² pun tak baik juga kan...jgn ada udang sebalik batu dah le...terima kasih

Anonymous said...

Satu usaha yang baik..teruskan..moga ada nilainya di sisi ALLAH.

Anonymous said...

Ni hasil duit kutipan MPP GM-UKM kat lecturer ek?
Bagus2... Ke MPP GM-UKM ni kaya2 gak...
Macam MPP GM kat kawasan FPEND yang mcm kaya je tu.. Asek lepak kat kedai snuker je keje dier...

Anonymous said...

tq dan tahniah gmukm,semoga usaha anda mendapat rahmat..kerana memberi makanan kepada orang yang berpuasa..

fitri said...

semoga usaha kalian dapt pahal..tp jgn la riak dan takbur pulak..kang sia2 je kerja anda lakukan tu..

///AuToPsY/// said...

http://messengerofgodtoday.blogspot.com/

SEMUA X KIRA GM ATAU ASPIRASI, TLG LAYARI BLOG NI..TLG SEDARKAN SKIT LKNATULLAH NI

///AuToPsY/// said...

BLOG RASUL MELAYU LAKNATULLAH

http://messengerofgodtoday.blogspot.com/

ahmad kamal bin razlan 1st year student said...

salam ramadhan...terima kasih utk informasi yg diberi autospy..

///AuToPsY/// said...

kepada gmukm dan aspirasi, kalau kita sama2 islam, selamatkan org2 yg dh sesat ngn ajaran kahar laknatullah...ni tggjawab kita bersama

Anonymous said...

biler aspirasi wat sesuatu,korg cakap ni mmg tanggungjawab kami sbb kami kerajaan tapi biler korg wat sesuatu korg canang kat semua kater korg ikhlas.tak yah la publish kalau ikhlas.n knaper setiap kali dekat PRK baru korg "SANGATTTTTT BAIK"

Anonymous said...

sokong usaha gmukm. walaupun xdpt kurma yang diorg edar kt zaaba aritu tp, at least korang de la wat amal kat student-student di bulan pose ni kan...
semoga usaha murni ini diteruskan....

Anonymous said...

knape kat za'ba je, KUO,KKM,KRK, KIY,KBH,KTSN,KIAM,KIB,KIZ,KDO,KTHO & KTDI x dp ke??? x adil lnsung, esok, dpt skongan drpd Za'ba je lah ye.... BIAS...

Anonymous said...

nak sokong GM UKM tuk pilihanraya akan dtg....
xnak sokong aspirasi dah.....

Anonymous said...

alaa beb...open minded ahh skit,takyah cam budk2 ok,biarlah GM nak buat apa pun...asalkan bukn bnde buruk yg mnyusahkan korang sume ok

huh~ said...

to anonymous kelima atas dr post aku...

kalu camtu... gtau kat sume wakil2 rakyat tak kire BN ke PR... yg duk cium pipi nenek tua ke... yg gi promot pendidikan kanak2 sampai dpt phd ke...
gitau dorg sume.... xyah sibuk2 suh media kuarkan muka dorg hari2 dlm paper.... tak ikhlas!

Anonymous said...

kirenyer korg ni samer jer la ngan ahli2 politik tak kire kerajaan or pembangkang yang hanya muncul biler dekat2 pilihan raya?ngaku pulak..aduh.kantoi.maner nak letak muker ni.nak delete dah tak sempat.hehehe.bukan per.sbb lepas setahun duk ukm,mmg obvious kot korg menjadi SANGGATTTTTTTTTTTTT BAIK ble dekat2 PRK ni.korg mmg ikhlas.aku suker.nak vote GM la camni.wakakkaka

jaksa kebud

Anonymous said...

kecoh ahh lu kat atas...teknik kempn mmg kne buat baik,tu baru baik time kempen ko belum tgk baik GMUKM lps dpt pgg PMUKM,aspirasi pegang takde kejadah nmpk baik die pe pntadbirn ckp yes bos je,student len nk mampos trkapai2,huh kali ni kte tgk plak sape yg btul2 baik kat student,sape yg hancur.....ok,lek ok?jgn mnglabah sgt

Anonymous said...

KHAS UNTUK GM....bila nak turun kolej-kolej lain ni...asyikm zaaba je...ni KTHO ni jarang dengar pasal gm...mana tak nya...kebanyakan budak first year dah di sumbat dgn aspirasi...ish..ish..cepat nau sokong...ak berkecuali..gm pun tak aspirasi pun tak...tnggu prk nanti..

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !