Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Sunday, June 28, 2009

Selamat Datang Kepada Adik-adik!

Hari ini UKM bakal menerima ahli keluarga baru apabila seramai hampir 4000 Mahasiswa melaporkan diri di kampus induk Bangi. GMUKM mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat datang kepada semua Mahasiswa/i sesi kemasukan 2009/2010.

Bermulalah episod baru penjelajahan kehidupan kalian yang akan bergelar Mahasiswa di perbukitan ilmu yang bertuah ini. Sesungguhnya kehadiran kalian di menara gading UKM ini adalah bukti keistimewaan dan kelebihan kurniaan Tuhan yang ada pada diri kalian.


Harapan kami, segala bakat dan kelebihan yang ada akan terus digilap serta terus meneroka segala potensi diri untuk mengejar cita-cita dan impian hidup kalian. Semoga Falsafah penubuhan UKM ini dapat kita capai dan realisasikan bersama.

Paduan Antara Iman Kepada Tuhan dan Ilmu yang bermanfaat, serta gabungan antara teori dan amal merupakan asas kepada Pembangunan Universiti, Pembudayaan Ilmu, dan Pembentukan Masyarakat Terpelajar.


Perhatikan pula bait Lagu Varsiti Kita ini,

"Bangun berbakti membela; Memupuk insan jiwa bertaqwa; Memimpin manusia semua; Kenal akan adat unggulnya; Membina negara sentiasa; Maju berilmu dan bahagia"

Sekali lagi kami ucapkan, Selamat Datang kepada semua ke UKM, Mengilhamkan Harapan Mencipta Masa Depan.

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !