Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Tuesday, July 15, 2014

Isu pagar 'panas' di Pusanika

 
Isu pagar yang baru dibina PUSANIKA (Pusat Aneka Kemudahan) yang telah dibina beberapa minggu yang lalu telah mendapat perhatian segelintir pelajar serta pensyarah terutamanya mereka yang kerap ke PUSANIKA untuk melakukan sebarang urusan.

   Isu ini mula mendapat perhatian apabila mantan Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni   (TNC HEPA), Prof Ir Dr. Othman B. A. Karim telah memuat naik beberapa keping gambar didalam akaun Facebook beliau dengan menimbulkan tanda tanya adakah wajar pagar itu dibina.

  Status beliau didalam akaun Facebook telah mendapat perhatian yang luar biasa dari kalangan pensyarah serta pelajar iaitu hampir 100 komen dan reaksi yang pelbagai telah diberikan. Hasil dari komen yang diberikan, mereka meluahkan rasa kurang senang dan tidak berpuas hati serta menimbulkan banyak persoalan tentang kewajaran pagar itu dibina. Antara komen yang diberikan berkaitan isu ialah  ianya akan menyebabkan 'parking' di tempat tersebut akan berkurangan serta menyukarkan orang lain untuk berurusan di PUSANIKA. Ada juga pelajar yang memberi maklum balas bahawa pembinaan pagar ini akan menyebabkan PUSANIKA tidak menjadi meriah dan tidak menjadi tempat tumpuan pelajar.

   Diharapkan, pihak universiti mengambil cakna tentang isu dan mengambil kira semua pandangan yang diberikan supaya perkara ini tidak berlarutan dan menyediakan solusi yang terbaik dalam menangani  isu sebegini.

Abdul Qahar B. Hamzah
-Speaker Gabungan Mahasiswa UKM-  

Moving Forward! Ber-GM Lebih Baik!

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !