Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Wednesday, December 29, 2010

GMUKM Gesa Pihak Pentadbiran Atasi Masalah Dalaman

Mendepani isu mahasiswa UKM khususnya di Bangi, Gabungan Mahasiswa melihat pelbagai kecelaruan dan kekhilafan yang sedang berlaku. Antaranya isu gred TL bagi mahasiswa tahun 1 untuk subjek HX, di samping berita perletakan jawatan TNC HEPA, Datuk Mohamad Abdul Razak, serta penamatan kontrak beberapa orang penting di Pusat Perkembangan Pelajar (PPP) serta terbaru, khabar angin yang bertiup kencang berkenaan pertukaran tugas antara PPP dan JPPel.

Gabungan Mahasiswa melihat isu ini agak meruncing dan membimbangkan kerana hal tersebut sedikit sebanyak melibatkan mahasiswa secara tidak langsung. GMUKM juga melihat dan menggesa isu ini perlu ditangani dengan segera kerana jika tidak, ia bakal memburukkan nama universiti yang menuju RU (Research University) di bawah kepimpinan bonda Prof. Tan Sri Dato' Dr Sharifah Hapsah Syed Shahabudin.
Gabungan Mahasiswa juga melihat isu yang berkait rapat dengan mahasiswa seperti kebajikan dan kewangan sangat penting dan perlu diutamakan untuk diselesaikan. Misalnya isu kelewatan biasiswa Persekutuan JPA yang dilihat gagal ditangani dan diberi penerangan dengan secukupnya. Cuma hari ini, JPPel melalui Unit Kebajikan Pelajar mengeluarkan kenyataan bahawa mana-mana mahasiswa yang mengalami masalah kewangan boleh memohon pendahuluan bayaran sebanyak RM500 dengan mengisi borang di JPPel UKM atau berhubung terus dgn Puan Wan Roshana Wan Embong di talian 03-89215316.

Gabungan Mahasiswa UKM (GMUKM) mengharapkan segala isu yang timbul sejak kampus dibuka 20 Disember yang lalu akan ditangani dengan segera. GMUKM juga yakin dan percaya pihak pentadbiran yang telah berpengalaman banyak menangani isu-isu sebelum ini akan menyelesaikan segala permasalahan yang disebut di atas sebaik-baiknya.


Ber-GM Lebih Baik!

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !