Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Thursday, August 19, 2010

Syabas YBhg NC!


Gabungan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (GMUKM) mengucapkan syabas dan tahniah di atas pelantikan semula YBhg. Prof. Tan Sri Dato Dr Sharifah Hapsah binti Syed Hassan Shahabuddin selaku Naib Canselor Universiti Kebangsaan Malaysia yang disambung kontrak sehingga 27 Ogos 2012.

Di peringkat Gabungan Mahasiswa, kita mengharapkan pelantikan walau sesiapa pun sebagai Naib Canselor akan membawa universiti yang menjadi tempat kita bernaung menuntut ilmu memacu ke arah lebih dinamik dan terkehadapan dalam membina jati diri mahasiswa selari dengan Motto UKM , ' Mengilham Harapan, Mencipta Masa Depan'.

Gabungan Mahasiswa juga optimis dengan pelantikan YBhg NC membawa pelbagai lagi agenda yang dapat menjadikan universiti sebagai universiti sebenar, bukan universiti sekadar nama di atas kertas akibat sistem pentadbiran yang tidak sistematik atau kucar-kacir. Gabungan Mahasiswa juga optimis YBhg akan mendengar keluhan para mahasiswa dan mampu mengatasi sebarang karenah birokrasi yang samada sengaja atau tidak sengaja yang wujud dalam sistem pentadbiran universiti.

Akhir kalam, kami di peringkat Gabungan Mahasiswa mengucapkan syabas dan tahniah kepada YBhg NC dan mendoakan YBhg NC lebih dinamis dalam mentadbir universiti tempat kami menuntut ilmu.

Ber-GM Lebih Baik!

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !