Majlis Kepimpinan Utama GMUKM

Kompilasi Kejayaan Manifesto

Provinsi Ungu [Versi Online]

Thursday, August 19, 2010

Hari Ungu Kembali


'Hari Ungu' anjuran Gabungan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (GMUKM) kembali menjadi fenomena di bumi UKM hari ini. Sempena bulan Ramadhan sebagai bulan umat Islam berpuasa, Gabungan Mahasiswa meraikan bersama para mahasiswa dengan aktiviti mengedarkan kurma dan Taqwim solat bulan Ramadhan di kolej-kolej kediaman dan kawasan persekitaran.Aktiviti bermula dengan semua aktivis Gabungan Mahasiswa yang terdiri daripada MAMPU, KAMI dan AKSIS berkumpul untuk mendengar taklimat operasi daripada Pengerusi Gabungan Mahasiswa, saudara Hafiz Abdul Razak.Seusai taklimat, ahli Gabungan Mahasiswa menuju tempat-tempat yang ditetapkan.
'Gelombang Ungu' juga turut dirasai di Kolej Pendeta Za'ba apabila aktivis AKSIS dan MAMPU turut mengedarkan kurma dan Taqwim solat kepada para penghuni kolej berkenaan.


Taqwim solat bulan Ramadhan yang diedarkan.

Aktiviti 'Gelombang Ungu' ini berakhir pada pukul 6.30 petang. Kepada semua mahasiswa UKM, kami di Gabungan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (GMUKM) mengucapkan selamat berpuasa dan semoga mampu menjadikan bulan Ramadhan kali ini lebih baik daripada Ramadhan-Ramadhan yang lalu.Ber-GM Lebih Baik!

0 comments:

Post a Comment

tvGMUKM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Hashtag

#Hashtag

Moving Forward

Wajib Muat Turun !